Blog

Pet friendly stanovi

 

 


Gotovo svako drugo ili treće kućanstvo danas ima barem jednog kućnog ljubimca, pa tako je i iznajmljivanje Pet Friendly stanova u svijetu sve veći trend. Prema istraživanju koje je 2020. proveo Apartments. com, više od 70% iznajmljivača u SAD-u, posjeduje kućnog ljubimca, a 94% vlasnika kućne ljubimce smatra dijelom svoje obitelji pa su opcije za iznajmljivanje stanova ili kuća prilagođenim kućnim ljubimcima sve popularniji.

Među iznajmljivačima su mnogi ljubitelji životinja pa tako svojim podstanarima nerijetko nude i sadržaje prilagođene kućnim ljubimcima kao što su parkovi za pse, poseban namještaj, ako što su grebalice za mace i sl kako bi privukli što više vlasnika kućnih ljubimaca.

Kada govorimo o Americi i ostatku zapadnog svijeta važno je napomenuti da dostupnost stanova u kojima su dozvoljeni kućni ljubimci može varirati ovisno o lokaciji i specifičnom tržištu najma. U nekim dijelovima teže je pronaći stan za kućne ljubimce, a mnogu vlasnici stanova nerijetko ograničavaju veličinu pasmine ili naplaćuju dodatnu naknadu za kućnog ljubimca-

No, kako broj vlasnika kućnih ljubimaca nastavlja rasti, sve više ljudi traži mogućnosti iznajmljivanja smještaja koje dopuštaju kućne ljubimce, pa onda i potražnja za takvim stanovima raste.

KAKO TRAŽITI PET FRIENDLY STAN

Imate li kućnog ljubimca, kada tražite stan online ili preko agenta za nekretnine, potražite nekretnine koje navode da su Pet Friendly.

Možete provjeriti i pogodnosti, je li primjerice u blizini park za pse, šišaonica, veterinar. Ima li stan adekvatan namještaj ili vlasnik dopušta da se stan opremi dodatnim namještajem prilagođen psima ili mačkama ...

Raspitajte se o pravilima i naknadama za kućne ljubimce: Pitajte stanodavca ili upravitelja nekretnine o svim posebnim pravilima ili naknadama za kućne ljubimce povezane s iznajmljivanjem stana. To može uključivati ​​ograničenja broja ili veličine kućnih ljubimaca, dodatne depozite za kućne ljubimce ili mjesečnu najamninu za kućne ljubimce.

Pročitajte recenzije drugih vlasnika kućnih ljubimaca kako biste stekli dojam koliko je nekretnina doista prikladna za kućne ljubimce.

Ako možete osobno obići stan, potražite znakove da su kućni ljubimci dopušteni. Također možete pitati trenutnog stanara ili stanodavca jesu li kućni ljubimci prije živjeli u stanu.

Sve to može vam pomoći u pronalasku stana u koji ćete useliti s vašim krznenim prijateljem.

PET FRINEDLY STANOVI U HRVATSKOJ

I u Hrvatskoj je broj vlasnika kućnih ljubimaca u stalnom porastu, pa je tako i potražnja sa Pet Frirendly stanovima veća. Taj trend neki iznajmljivači jako prepoznaju, pa dopuštaju kućne ljubimce u svojim nekretninama, osobito u Zagrebu koji i inače broji velik broj parkova i zelenih površina za kućne ljubimce.

No iskustva u praksi govore da broj iznajmljivača Pet Friendly stanova u mnogim krajevima Hrvatske još uvijek nije dovoljan s obzirom na potražnju, pa je potražnja za takvim stanovima teža.

Mi kao agencija svakako ćemo probati olakšati vlasnicima kućnih ljubimaca da dođu do adekvatnog krova nad glavom. Stroga ako iznajmljujete Pet Friendly stan i vaš budući podstanar može sa sobom donijeti psa ili macu svakako vam stojimo na raspolaganju; https://almeraproperties.hr/kontakt